PAKAR KAMI

Pasukan Pengurusan


    Puan Saira Banu Mohd Mera telah berada di dunia perniagaan selama 14 tahun yang lalu. Beliau telah terlibat dalam pelbagai portfolio yang mendapat pengalaman luas dalam pengurusan perniagaan. Beliau telah mengikuti latihan khusus dalam bidang sains hayat, penyediaan makanan, pertolongan cemas, keibubapaan, pensijilan halal, keusahawanan, hak harta intelek dan perdagangan dalam negeri.

Sebelum peranannya sekarang dalam OROTROPICOS, dia mempunyai pengalaman mengendalikan kedai makanan, kosmetik, produk aromaterapi dan ubat-ubatan tradisional. Dia sangat ditentukan dalam gear OROTROPICOS menjadi pemain utama dalam membekalkan dan mendapatkan ramuan semula jadi tropika di seluruh dunia.


PN. SAIRA BANU MOHD MERA
BUSINESS MANAGER
DR. ZULKHAIR ZAINAL ABIDIN
MEDICAL SCIENTIST


    Dr. Zulkhair Bin Zainal Abidin, dengan bangganya memegang jawatan saintis perubatan OROTROPICOS. Beliau berkelulusan Sarjana Muda Perubatan dan Sarjana Muda Pembedahan (MBBS), lulus dari Universiti Antarabangsa Islam Malaysia (UIAM) dan telah mengambil kepentingan peribadi dalam penyelidikan dan menemui manfaat sumber asli bumi. Beliau adalah pegawai perubatan yang berkhidmat di sektor kesihatan dan komuniti negara selama lebih dari 10 tahun, sebelum menyertai pasukan OROTROPICOS.

Sepanjang latihannya di bidang klinikal dan pentadbiran hospital di Malaysia, telah membekalkan pengetahuan kepadanya untuk mengenal pasti keperluan untuk peningkatan kesihatan masyarakat. Tumpuan utamanya adalah dengan teliti menyaring produk semula jadi, berdasarkan keterangan saintifik dan mengesahkan amalan terapeutik tradisional untuk faedah penjagaan pesakit dan komuniti secara amnya. Dengan menemui teknik penyembuhan moden dan kuasa bumi ibu, dia mahu melihat penapisan dunia perubatan. Oleh itu, OROTROPICOS membuka platform untuk dunia perubatan untuk menggabungkan, melengkapi dan mencari peluang untuk manfaat manusia.


Pasukan Teknikal

    Dr. Jahangir Bin Kamaldin adalah Lead Biologist dan Penasihat Utama Jaminan Mutu dengan OROTROPICOS. Beliau masih bekerja sebagai Pensyarah Kanan di Institut Perubatan dan Pergigian Lanjutan (AMDI), Universiti Sains Malaysia (USM). Beliau aktif dalam penyelidikan dalam bidang Bioassay untuk Keselamatan Kimia dan sering terlibat sebagai perunding dalam Jaminan Kualiti Bersepadu (ISO, GLP, GMP, GCP, OSH, GHS) sejak tahun 1997. Beliau mempelopori konsep Sistem Pengurusan Bersepadu Symbiotik untuk Keselamatan Kimia ke arah Lestari Esok dan Pengesanan Neurotoxins Manusia Bawaan menggunakan Neurobehavioral Nyamuk. Beliau mempunyai banyak penglibatan dalam pengurusan makmal R & D di kedua-dua sektor kerajaan dan swasta selama 18 tahun yang lalu.
DR. JAHANGIR KAMALDIN
LEAD BIOLOGIST
PENASIHAT UTAMA JAMINAN MUTUMDM. SITI FATIMAH MOHD MERA
BUSINESS TECHNICAL

    Maklumat pakar masih di dalam proses.


    Maklumat pakar masih di dalam proses.

  • LinkedIn :Maklumat pakar masih di dalam proses.
  • Webpage :Maklumat pakar masih di dalam proses.
(Jawatan Kosong DIBUKA SEKARANG!)
BUSINESS TECHNICAL ASSISTANT